PUNKINDUSTRIELL HÅRDROCKARE MED ATTITYD

punk_omslag

Obs! Slutsåld på förlaget! Mejla louise.ha@gmail.com för att beställa en bok direkt från författaren.

Louise Halvardssons debutroman Punkindustriell hårdrockare med attityd belönades med Författarförbundets debutantpris Slangbellan för bästa ungdomsroman. Så här löd juryns motivering:

”Med vitalt språk och ett originellt uttryckssätt skildras en ung tjejs kamp med att växa ur det inskränkta och förutsägbara livet i en liten svensk stad.”

Romanen handlar om gymnasietejen Amanda som experimenterar med sprit och sex, hårfärg och musikstil. Det är inte så lätt att vara ung i en vanlig svensk småstad. Att försöka hitta sig själv, stå för sina åsikter och stå emot grupptrycket.

Recensioner:

”Punkindustriell hårdrockare med attityd framkallar en känsla av att vara självupplevd och det är dess styrka. Skildringen av grovhångel, råsupande, tomt hängande på pizzerior, klubbar och spytrista partyn får sitt värde genom att man upplever en autenticitet som gör att man grips av tristessen.”
– Kristin Hallberg, Svenska Dagbladet

”Känns riktigt trovärdig och igenkänningsfaktorn är stundtals mycket hög. Det är också tydligt att hon har talang och vet hur en historia ska berättas. Punkindustriell hårdrockare med attityd är en vass debut.”
– Henrik Holmberg, Folket i Eskilstuna

”De rika beskrivningarna gör berättelsen levande. Språket är också lättläst och flyter bra, vilket gör att jag läser och hela tiden vill vända sida. Boken är autentisk, ibland lite väl när den ymnigt beskriver baksmälla, kroppsfunderingar och skärsår, men det är just det som jag tror berör läsare och då kanske framförallt tonårstjejer.”
– Anna-Karin Lindh Hedin, Bibliotekstjänst

”Punkindustriell hårdrockare med attityd är en bok fylld av ångest, men även positiv energi och en vilja att kämpa vidare. Ett hopp om att en dag hitta sig själv och vara trygg i det. Louise Halvardssons självbiografiska bok hugger tag från första sidan.”
– Åsa Mwansa, Skaraborgs Tidning

”Punkindustriell hårdrockare med attityd är en ovanlig debutroman. Den är ovanligt osentimental, ovanligt distanserad och ovanligt bra. Amanda testar sprit, sex, svart hårfärg och droger. Hon rör sig mot ytterligheterna för att hitta sin kärna, men någonstans finns hela tiden ett förnuft, en klokhet, en ovanlig självdistans som gör berättelsen både läsbar och läsvärd.”
– Caroline Owman, Skånska Dagbladet

Punkindustriell hårdrockare med attityd publicerades 2007 av Författarhuset och kom ut i pocket 2009 på förlaget En bok för alla. Boken är även utgiven i Danmark av Moskito.

Obs! Slutsåld på förlaget! Mejla louise.ha@gmail.com för att beställa en bok direkt från författaren.

7 tankar på “PUNKINDUSTRIELL HÅRDROCKARE MED ATTITYD

  1. Pingback: Bokens dag på Ljungskile folkhögskola | Louise Halvardsson

  2. Pingback: Boksläpp: Hejdå tonårsångest – 35 dikter innan 35 | Louise Halvardsson

  3. Pingback: Punkindustriell hårdrockare med attityd fyller 10 år! | Louise Halvardsson

  4. Pingback: Louise Halvardsson ”Hejdå tonårsångest” – lyssna på avsnitt 041 i Poetpodden Poeten.se

  5. Pingback: Snälla tomten, jag önskar mig en bok! | Louise Halvardsson

  6. Pingback: Belletrist Publishing ger ut ”Punkpoet med svensk brytning” – träffa mig på Bokmässan | Louise Halvardsson

  7. Pingback: Punkpoet med svensk brytning: föreläsning | Louise Halvardsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s