OM LOUISE

Louise Halvardsson, foto Ulrika Mohlin.

Louise Halvardsson växte upp i Nässjö Rock City, vistades tio år i Brighton, nio år i Göteborg och sedan en tid tillbaka testar hon att bo i Uddebo. Hon är verksam som författare och scenpoet.

De konstnärliga verken

Louise debuterade 2007 med ungdomsromanen Punkindustriell hårdrockare med attityd, vinnare av Författarförbundets debutantpris Slangbellan. 2019 kom den helt fristående uppföljaren Punkpoet med svensk brytning.

Hon är aktuell med Vi är inte klara med varandra – ,mormordikter (som ska bli föreställning våren 2023) och har gett ut ytterligare två diktsamlngar: Hejdå tonårsångest – 35 dikter innan 35 och KRAMABSTINENS – skramlad scenpoesi. Hon medverkar även i antologin Landet innanför – kreativt skrivande inom psykiatrin.

Louise har också gjort performance/projekt kring sin 30-årskris: Svenglish – en 30-årings resa genom vardagen och sin 40-årskris: 40 dagar på en bänk i Berlin.

Återkommande teman i Louise verk är identitet, kreativitet, sexualitet och relationer. Hon skriver med humor, värme och en absurd blick på världen.

Övrig verksamhet

Louise Halvardsson har framfört poesi och gjort performance på bland annat Klubb Bubbla på Länsteatern i Örebro, Spoken word på Folkteatern i Göteborg och på Kulturhuset Pigalle i Nässjö. På krogar i London, på kaféer i Auckland, på poesiklubb i New York och under bar himmel i Phnom Penh.

I ett tidigare liv vann hon poetry slam-tävlingar i England och i samband med Cultural Olympics i London coachade hon skolelever till final i det nationella poesiprojektet Shake the Dust. Hon har hållit skrivar-workshops i svettdoftande klassrum, i färgkladdiga utrymmen på psykiatriska avdelningar, i luftiga skogsgläntor på festivaler och i fikarum på arbetsplatser. Hennes filosofi är att skriva för att må bra.

Louise samarbetar regelbundet med andra poeter, performancekonstnärer och musiker och är en drivande kraft i nätwerket Poesiwerken. Här kan du läsa mer om olika projekt.

Boka gärna Louise Halvardsson för poesiframträdande, poesi-workshops, konferenciersuppdrag och föreläsningar.

Kontakt: louise.ha (at) gmail.com

Facebook: Louise Halvardsson Poet

Instagram: lou_halvardsson

Twitter: lou_halvardsson

1 tanke på “OM LOUISE

  1. Pingback: Svenglish – Lou Ice Publishing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s