OM LOUISE

Louise Halvardsson, foto Ulrika Mohlin.

Louise Halvardsson växte upp i Nässjö Rock City, vistades tio år i Brighton och bor numera i Göteborg. Hon är verksam som författare och scenpoet.

Författarskapet
Louise debuterade 2007 med ungdomsromanen Punkindustriell hårdrockare med attityd, vinnare av Författarförbundets debutantpris Slangbellan. 2019 kom den helt fristående uppföljaren Punkpoet med svensk brytning.

Mellan romansläppen sysslade Louise mest med poesi, hade en 30-årskris och släppte reportageboken, Svenglish – en 30-årings resa genom vardagen, och diktsamlingen Hejdå tonårsångest – 35 dikter innan 35, båda nominerade till Selmapriset. Nu är hon aktuell med sin andra diktsamling – och femte bok – KRAMABSTINENS – skramlad scenpoesi. Hon medverkar även i antologin Landet innanför – kreativt skrivande inom psykiatrin.

Återkommande teman i Louise böcker är identitet, sexualitet och kreativitet. Hon skriver med humor, värme och en absurd blick på världen. Hon samarbetar regelbundet med andra poeter, performancekonstnärer och musiker och är en drivande kraft i nätwerket Poesiwerken.

Scener ur ett CV
Louise Halvardsson har framfört poesi på Klubb Bubbla på Länsteatern i Örebro, Spoken word på Folkteatern i Göteborg och på Kulturhuset Pigalle i Nässjö. På krogar i London, på kaféer i Auckland och på poesiklubb i New York.

I ett tidigare liv vann hon poetry slam-tävlingar i England och i samband med Cultural Olympics i London coachade hon skolelever till final i det nationella poesiprojektet Shake the Dust. Hon har hållit skrivworkshops i svettdoftande klassrum, i färgkladdiga utrymmen på psykiatriska avdelningar, i luftiga skogsgläntor på festivaler och i fikarum på arbetsplatser.

Boka gärna Louise Halvardsson för poesiframträdande, poesi-workshops, konferenciersuppdrag och föreläsningar.

Kontakt: louise.ha (at) gmail.com

Facebook: Louise Halvardsson Poet

Instagram: lou_halvardsson

Twitter: lou_halvardsson

1 tanke på “OM LOUISE

  1. Pingback: Svenglish – Lou Ice Publishing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s