POESI-WORKSHOPS

Poesi/spoken word/poetry slam-workshops/skapande skola-projekt
och Skriva för att må bra (scrolla ner för mer info)
med Louise Halvardsson

Kan poesi vara kul? Till och med coolt? Kan man verkligen skriva en dikt till sin telefon? Vad händer om man viskar eller skriker sin dikt?

”10,0 poäng till dig som kom och utmanade våra elever och visade både oss och dem en sida som vi inte trodde fanns! Tack för en fantastisk upplevelse”
– svensklärare, Ekenässkolan Eslöv

”Louise poetiska föreställning var precis vad vi letade efter: proffsigt och pedagogiskt” – svensklärare på Kungshögsskolan, Ljungby

”Vi fick många tips på hur man skriver bra och levande. Jag känner mig säkrare på att skriva dikter” – elev på Alléskolan, Floda

“This is so inspiring! I didn’t know that poetry could be so cool!” – elev på Samuel Cody Specialist Sports College, Farnborough

”Workshopen inspirerade mig till att fatta pennan och skriva oftare.” – besökare, ungdomsgården Pigalle, Nässjö

Våren 2017 var Louise med i projektet ”Poetry Slam i Regionen” (i samarbete med Kultur i Väst och Göteborgs Poetry Slam) där gymnasieungdomar fick prova på att skriva poesi och i videon nedan berättar de om sina upplevelser:

Skapande skola (och andra projekt)
Deltagarna får lära sig att uttrycka tankar, känslor och åsikter inom poesins ramar. I takt med att deras självförtroende växer får de läsa sina dikter för varandra och utforska olika tekniker.

På ett lekfullt sätt, och med exempel från både egna och andras dikter, går Louise igenom poetiska stilbegrepp såsom liknelser, metaforer, symboler, upprepningar och rim. Hon tipsar även om hur de blivande poeterna kan jobba med kroppsspråk, mimik och tonlägen.

Fenomenet Poetry Slam kommer att diskuteras, men fokus här ligger inte på tävling utan på konstnärligt uttryck och självutveckling genom samarbete. Deltagarna får skriva och framföra sina dikter både enskilt och som grupp.

Workshopen går att få både på svenska och engelska. Passar för skapande skola-projekt, arbetsgrupper, skrivcirklar och i hälsofrämjande sammanhang. Louise anpassar gärna sina workshops efter ett specifikt tema till exempel relationer, samtycke, drömmar och visioner eller krig och fred.

Skriva för att må bra
– prova på att uttrycka tankar och känslor genom poesi & prosa
Louise Halvardssons workshop riktar sig till personer som vill skriva av sig oavsett hur de mår. De flesta människor bär på tankar och känslor som behöver komma ut. Att skriva kan vara ett sätt att få kontroll, förvandla sina tankar till en dikt eller kort berättelse. Leka med orden och låta känslorna dansa mellan raderna. Hur jobbiga eller knasiga de än kan vara.

Fokuset ligger på att skriva för att må bra och hitta kraften att uttrycka sig. Det finns inga krav på att skriva ”fint” eller ”bra”. Deltagarna får utforska sitt eget skrivande, göra korta övningar och dela med sig om de så önskar.

Louise Halvardsson har bland annat hållit workshops inom projektet Landet innanför – kreativt skrivande inom psykiatrin på Sahlgrenska, genomfört workshops i Halland inom projektet #psyklyftet och på flera bibliotek inom Göteborg på temat litteraturens läkande kraft.

Kontakt: louise.ha@gmail.com

Louise sida på Författarcentrum Väst, Författarförmedlingen

16 tankar på “POESI-WORKSHOPS

 1. Pingback: Skolmat och poesiprat | Louise Halvardsson

 2. Pingback: Partille Talks | Louise Halvardsson

 3. Pingback: Toapapperspoesi i Lilla Edet | Louise Halvardsson

 4. Hej, Louise! Jag vet inte om jag navigerat rätt på din hemsida…, men vi är en grupp elever med lärare, alltså jag, som ska till Ledbury, England, på vänortsbesök och vill gärna skriva några dikter på engelska att läsa upp för dem. Därför skulle vi vilja anlita dig för en work shop med oss på Strömstiernaskolan i Strömstad någon av följande fredagar, den 31/3, 7/4, 21/4 eller 28/4. Verkar det intressant för dig och har du möjlighet dessa tider?
  Med vänlig hälsning,
  Ingegerd Liljestrand Qvicklund

 5. Pingback: Brave New Poets | Louise Halvardsson

 6. Pingback: Spoken word-workshop på Göteborgs Högre Samskola | Louise Halvardsson

 7. Pingback: 2018 börjar med slam! | Louise Halvardsson

 8. Pingback: Vi ses på sommarens scener! | Louise Halvardsson

 9. Pingback: Behöver du en poet? Boka mig för författarbesök/workshop! | Louise Halvardsson

 10. Pingback: Albansksvenska poesimöten i Makedonien | Louise Halvardsson

 11. Pingback: Poetry slam-workshops i östra Göteborg | Louise Halvardsson

 12. Pingback: Skrivåret 2018 | Louise Halvardsson

 13. Pingback: 2019: Hoppas vi ses på en scen nära dig! | Louise Halvardsson

 14. Pingback: PROJEKT 2022: Mormordikter, Harriet Löwenhjelm och 40 dagar i Berlin | Louise Halvardsson

 15. Pingback: 2023: Urpremiär för Vi är inte klara med varandra – koreograferade mormordikter | Louise Halvardsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s