Mot SM i Poetry Slam!

IMG_2667Idag var jag på Stadsbiblioteket i Växjö och deltog i ett kval till SM i Poetry Slam. Det var andra deltävlingen och tio poeter tävlade om två SM-platser. Jag kom tvåa vilket betyder att jag blir en av fyra poeter som får representera Växjö och Småland i SM i Poetry Slam som går av stapeln i Malmö 8-11 maj.

Det var extra kul att det gick så bra eftersom jag inte har stått på scen i Sverige på flera år. Nästan allt mitt material är på engelska, men jag specialskrev tre dikter på svenska inför den här deltävlingen. Första dikten jag framförde, Drömdikt handlar om att fortsätta drömma även om livet känns svårt (min 30-årskris med andra ord som resulterade i Svenglish-projektet!), den andra dikten, Tillväxt – en dystopi var en komisk kritik av politik och den sista dikten jag skrek ut heter Sammanbrott och handlar om att gråta och skratta på allmän plats.

Deltävlingen vanns av Nahide Arabadji som imponerade med sin dikt om att vilja bli som sin bror när hon blir stor. Vinnarna i förra deltävlingen var Erica Engdahl och Jens Börjesson. Kom till Malmö i maj och heja på oss!

Besök min YouTube-kanal genom att klicka här.

Här har en av åskådarna bloggat om tillställningen.

IN ENGLISH

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s